вівторок, 20 серпня 2024 р.

Державний стандарт профільноїсередньої освіти

 

        Уряд України погодив Державний стандарт профільної середньої освіти (Постанова КМ України від 25.07.2024 №851) . Його застосовуватимуть в академічних ліцеях (10 – 12 класи), закладах професійної (професійно-технічної), а також фахової передвищої та спеціалізованої освіти (щодо здобуття повної загальної середньої освіти).

    Цей стандарт передбачає можливість формувати індивідуальну освітню траєкторію. Зокрема, навчатися за академічним або професійним спрямуванням.

    Навчатися за новим стандартом учнівство й студентство почне з 1 вересня 2027 року (перша паралель / перший потік Нової української школи). До цього відбуватиметься підготовка до реформи: затвердження типової освітньої програми й модельних навчальних програм різних інтегрованих курсів і навчальних предметів, пілотування, зміна мережі закладів освіти, зокрема створення ліцеїв тощо. Уже з 2025 року розпочнеться пілотування стандарту.

    Про основні зміни, цілі, шляхи та дати впровадження цієї реформи можна ознайомитися у матеріалах за посиланнями : https://24tv.ua/education/reforma-starshoyi-shkoli-mon-vidverto-rozpovili-pro-dati-tsili_n2561467 та https://nus.org.ua/news/uryad-ukrayiny-zatverdyv-derzhavnyj-standart-profilnoyi-serednoyi-osvity/



Немає коментарів:

Дописати коментар